Toyota Motor Europe heeft een samenwerking gesloten met de VDL Groep om bestaande vrachtwagens uit te rusten met de brandstofceltechniek van Toyota. Door de samenwerking moet de bestaande transportvloot versneld fossielvrij worden gemaakt. Doel van Toyota is om in 2040 volledig fossielvrij te zijn.

“VDL Special Vehicles gelooft in een emissievrije toekomst voor middelzwaar en zwaar on- & offroad materieel. We zijn dan ook enorm trots om met Toyota Motor Europe samen te werken aan dit innovatieve technologieproject, dat ons in staat zal stellen onze activiteiten op het gebied van waterstofaandrijflijnen uit te breiden”, aldus Hans Bekkers, commercieel directeur van VDL Special Vehicles.

Multimodaal

VDL Groep zal tegen de zomer van 2023 de eerste brandstofceltruck bouwen, gevolgd door meer voertuigen die in het najaar van 2023 geproduceerd en beoordeeld zullen worden op de logistieke routes van TME.

“We zijn verheugd om dit project met VDL Groep te starten, omdat het ons in staat zal stellen om het langeafstandstransport van onze componenten, voertuigen en serviceonderdelen verder koolstofarm te maken. Zware vrachtwagens zullen een belangrijke pijler blijven binnen onze multimodale strategie, en de introductie van emissievrije vrachtwagens, uitgerust met onze Toyota-brandstofcelmodules, zal een grote impact hebben op de algehele koolstofreductie van onze logistiek”, aldus Leon Van Der Merwe namens Toyota Motor Europe.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties