Trailerbedrijf Nooteboom meldt het overleden van oud-directeur Henk Nooteboom, op de leeftijd van 79 jaar.

Henk Nooteboom was algemeen directeur van Nooteboom Trailers van 1975 tot 2002. Samen met zijn twee broers Dick en Ton heeft hij de basis gelegd voor het huidige Nooteboom dat is uitgegroeid tot een internationale trailerfabrikant voor het uitzonderlijk wegvervoer.

Nooteboom Trailers herdenkt zijn oud-directeur als een “visionair en initiator”, die gedurfde keuzes maakte. “Er werd in de onderneming flink geïnvesteerd en gemoderniseerd. In zijn overtuiging ‘zonder mensen begin je niets’ was voor Henk de verbinding met de medewerkers heel belangrijk. Ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan, werd in 1981 het familiebedrijf onderscheiden met het predicaat Koninklijk, wat respect, waardering en vertrouwen symboliseert”, aldus het bedrijf.

Lean manifacturing

Naar Amerikaans voorbeeld introduceerde Henk Nooteboom ook het zogeneten lean manufacturing binnen Nooteboom Trailers, maar ook buiten het bedrijf zette Henk Nooteboom zich in voor de goede zaak. In 2004 werd Henk Nooteboom benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten als bestuurder en penningmeester van RAI-vereniging en vanwege zijn sociaal bewogen ondernemerschap.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Recente Reacties