Milence, de samenwerking tussen Volvo, Daimler en Traton, heeft een laadplein geopend in de haven van Antwerpen. Met twintig lanen is dit het grootste laadplein van Milence tot nu toe.

Het laadplein ligt naast de grote parkeerplaats Ketenis in de haven. Twintig elektrische vrachtwagens kunnen hier tegelijk laden dankzij de tien laadpalen van 400 kW. Een belangrijke locatie, want het laadplein ligt langs een belangrijke transportroute. Dit past in de doelstelling van Milence om op alle strategische locaties in Europa een laadplein te hebben. Binnenkort opent elders in de haven, bij Goordijk, een tweede, kleiner laadplein.

Het laadplein in de haven van Antwerpen is de eerste met het Milence-ontwerp. Voor de veiligheid van chauffeurs is er een hek geplaatst en zijn er camera’s en goede verlichting. Er zijn ook toiletten en verkoopautomaten. Dit soort locaties zijn erg belangrijk, aldus Annick de Ridder, president van de bestuursraad van de haven van Antwerpen-Brugge: “Deze laadpleinen maken beide truck parkings in de haven van Antwerpen een belangrijke link voor elektrisch transport. Samen met Milence kunnen we een belangrijke barrière wegnemen voor binnenlandse en buitenlandse transporteurs om over te stappen naar elektrische vrachtwagens.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties