Onlangs nam KSZ Transport uit Moerdijk tien nieuwe Volvo FH trekkers in gebruik. Het snelgroeiende transportbedrijf heeft alle onderhoud van trucks en trailers bij de dealer ondergebracht.

Het in 2012 opgerichte KSZ Transport verzorgt winkeldistributie voor retailers, winkelketens en horecagroothandels. Het bedrijf uit Moerdijk groeit hard en ontving onlangs de sleutels van tien nieuwe Volvo trekkers. De relatie met Volvo is sterk. Directeur Onur Arslan: “We rijden sinds 2016 met Volvo-trucks en daar zijn we zeer tevreden over. De trucks zijn ontzettend betrouwbaar en chauffeurs lopen ermee weg. Als werkgever luisteren we naar hun wensen want we vinden het heel belangrijk dat zij hun werk met plezier doen. Meer dan de helft van ons wagenpark bestaat uit Volvo-trucks en chauffeurs vinden het geweldige voertuigen om mee te werken.”

Goede relatie met de dealer

Het onderhoud laat KSZ Transport uitvoeren bij de dealer, Bluekens Trucks en Bus in Breda. “Over de dealer heb ik niets dan lof”, vertelt Arslan. “De service en de werkplaats zijn heel goed. Bluekens doet het volledige onderhoud voor ons. Voorheen sloten we voor iedere truck een apart reparatie- en onderhoudscontract af, maar sinds enige tijd maken we gebruik van de service Bluekens Budgetbeheer. Bluekens Budgetbeheer maakt onderhoud heel transparant. Hét grote voordeel is dat we onderhoud aan trucks en trailers kunnen onderbrengen in één contract. In samenwerking met Bluekens Truck en Bus kijken we naar de onderhoudsbehoefte van ons wagenpark en sluiten we een jaarcontract af. We betalen een vast bedrag per maand voor ons volledige wagenpark zodat we precies weten wat we aan onderhoud kwijt zijn.”

Binnenkort gaat het bedrijf ook elektrische trucks inzetten. Arslan: “We hebben AanZET-subsidie toegekend gekregen voor in ieder geval twee elektrische trucks. Het worden onze eerste elektrische trucks en dat vraagt een goede voorbereiding omdat je ook rekening moet houden met zaken als opladen et cetera. Ook dat traject doorlopen we samen met Bluekens Truck en Bus. Bluekens heeft veel expertise op het gebied van elektrisch rijden waar we ons voordeel mee kunnen doen.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties