Het gebrek aan goede infrastructuur hindert de transitie naar zero-emissie voertuigen. Er komt daarom een nieuwe subsidie voor het aanleggen van laadinfrastructuur, genaamd de SPRILA.

In totaal is er zo’n 40 miljoen Euro beschikbaar. Bedrijven kunnen met de subsidie laadinfrastructuur aanleggen op hun eigen op hun gehuurde terrein. Deze laadinfrastructuur hoeft niet (altijd) toegankelijk te zijn voor derden. Oder laadinfrastructuur verstaat de overheid laadpalen (zowel AC als DC), maar ook de hoofdaansluiting en de bekabeling. Bij grote aanvragen, vanaf 25.000 Euro, kan ook subsidie worden aangevraagd voor een stationaire batterij.

De subsidie krijgt de naam SPRILA: Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij bedrijven. Hij bestaat uit twee delen: Aanschaf en Advies. De regeling komt naast de subsidie voor openbare laadinfrastructuur voor zware voertuigen (SPULA). Op de website van het RVO staat hoe bedrijven zich alvast kunnen voorbereiden op een aanvraag. Op 24 september gaat de subsidieregeling open.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties