Met de officiële oprichting van de Stichting Vertrouwen op Veiligheid is vrijdag een vervolg gegeven aan eerdere initiatieven zoals de Safety Deal. De Stichting stelt zich ten doel een inhoudelijke bijdrage te leveren aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, alles in de ruimste zin des woords. 

Zij tracht dit doel te bereiken onder meer door het bijeenbrengen en assimileren van initiatieven en innovaties binnen professionele omgevingen op de volgende deelgebieden: Gedrag/ Techniek & data/ Opleiding & training/ Kennis/ Handhaving/ Infrastructuur.

Het Bestuur van de Stichting bestaat uit Marcel Evers (voorzitter) van A.S.Watson Group, René Nobels (secretaris) van Vertrouwen op Veiligheid en Hubert Benneker (penningmeester) van Bricklog / Thomassen transport.

Samenwerking betekent hier het brengen van initiatieven en het meenemen van oplossingen. “En daar waren we al mee gestart, bijvoorbeeld met de Safety Deal waarbij door afspraken in de keten tussen verladers en vervoerders het aantal incidenten wat zou kunnen leiden tot schade, significant is gedaald”, aldus het bestuur. “Met dagelijks bijna 2 doden en ruim 50 zwaargewonden in het verkeer is het hoog tijd voor die samenwerking en de juiste prioritering. Dat willen we stimuleren én bevorderen.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties