Eind vorig jaar vroeg tanktrailerbouwer Hobur uit Almelo verrassend faillissement aan. Het bedrijf behoorde tot in de loop van vorig jaar tot de Chinese CIMC-Groep. Het Chinese moederbedrijf wilde echter af van Hobur.

De gerenommeerde tanktrailerbouwer hield het op eigen benen niet lang uit. Echter per 4 januari is Hobur overgenomen door de Rooteselaar Group uit Nijkerk, een branchegenoot in tanks. De nadruk zal liggen op lichtgewicht-hoogvolume tanktrailers. Met Rootselaar’s kennis van hoge sterkte duplexmaterialen kunnen grotere volumes met minder onderhoud worden aangeboden. Typische voorbeelden van zulke trailers zijn drie-assers, waarvan de variant voor de Nederlandse markt een volume heeft van 67,5 kuub en een laadvermogen van 29,9 ton bij een leeggewicht van 11,6 ton. De nieuwe bedrijfseigenaar bouwt soortgelijke trailers voor België en het Verenigd Koninkrijk, aangepast aan de wettelijke toegestane GVW’s aldaar. 

Tankbouw Rootselaar B.V. is een onderdeel van The RootselaarGroup, waar het bedrijf in 1957 begon met het bouwen van kleine propaantanks. Tegenwoordig is het een specialist met internationale oriëntatie op het gebied van hogedrukvaten, met dochterbedrijven in onder meer Azië en het Midden-Oosten. De hoofdvestiging bevindt zich nog steeds in Nijkerk.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties