De eerste oplegger met de nieuwe Advancer-e motorloze en elektrische opleggerkoelunit is in gebruik genomen in Nederland. De oplegger maakt deel uit van het wagenpark van Refrigerated Trailer Rentals Holland (RTR) en wordt geëxploiteerd door Dailycool, een bedrijf gespecialiseerd in transport en logistieke dienstverlening van vlees-, groente- en fruitproducten.

RTR heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en biedt verhuur op korte en lange termijn van hoogwaardige koelopleggers aan klanten in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk aan. RTR beschikt al over een groot wagenpark van Thermo King Advancer A-Serie-koelopleggers en zet zich in om klanten de meest efficiënte en duurzame oplossingen te bieden die op de markt verkrijgbaar zijn.

Een eerste stap

“Door volledig elektrisch te gaan en nieuwe technologie toe te voegen maken we ons wagenpark toekomstbestendig zonder afbreuk te doen aan de koelkracht en operationele efficiëntie”, aldus Wilbert de Graaff, eigenaar van RTR. “We willen de beste, meest efficiënte en milieuvriendelijke producten, service en ondersteuning hebben die er op de markt is, en deze beschikbaar stellen voor onze klanten. We wisten dat we de nieuwe Advancer-e in ons wagenpark moesten hebben op het moment dat Thermo King hem introduceerde. En dit is slechts een eerste stap in een langere reis voor ons.”

Motorloze elektrische architectuur

“Advancer-e is ontworpen om de komst van CO2-neutrale opleggerwagenparken te versnellen. Het bevat een motorloze en elektrische architectuur met alle functies die de Advancer-units tot de meest efficiënte koelsystemen voor opleggers op de markt maken”, aldus Colm O’Grady, trailer product leader bij Thermo King. “Het is opbeurend om te zien hoe de nieuwe technologie wordt toegepast door bedrijven die ernaar streven om een verandering door te voeren en de industrie naar elektrificatie en duurzamere vormen van transport te leiden.”

De nieuwe elektrische Advancer-e-unit in het RTR-wagenpark wordt aangedreven door het Thermo King Energ-e Pack (batterij- en energiebeheersysteem), terwijl de koelunit is ontworpen om  vermogen-agnostisch en compatibel met alle belangrijke alternatieve krachtbronnen voor motoren te zijn, waaronder de Thermo King AxlePower, de dynamo- en invertertechnologie van Frigoblock, evenals walstroom wanneer gestationeerd op het depot.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties