Pacton presenteert op de IAA in Hannover (Hal 25, C61) een tweetal opleggers, met als klapstuk een gestuurde Energy Trailer (TBD.342.L-KS-E) met generatoras en accupakket. De nieuwe oplegger voorziet, onafhankelijk van een truck, geheel zelfstandig in de voeding van elektrische nevenverbruikers. Emissieloze distributie is de toekomst. Het gebruik van elektrische nevensystemen en -machines neemt eveneens sterk toe, zegt Pacton.

De Pacton “Energy” oplegger met Power Pack (11 kWh lithium-ion) en generatoras, is niet beperkt tot één type oplegger, maar toepaspaar in meerdere maatwerk types en uitvoeringen. Vooralsnog wordt gewerkt met negentons generatorassen van maximaal 20 kW. De gepresenteerde oplegger op de IAA betreft een 42 tons, drie-assige vlakke trailer, waarvan de middelste as als generatoras is uitgevoerd. De trailer, in fraai metallic-zwart met oranje accenten afgewerkt, heeft een asdruk van 27 ton en een koppelingsdruk van 15 ton. Stroom wordt opgewekt tijdens het rijden met de oplegger. Aanpassingen aan de trekker zijn niet nodig. De Pacton “Energy” oplegger genereert stroom zonder verbruik van diesel, zonder uitstoot en is zeer stil in gebruik. De achteras van de oplegger op de IAA is gestuurd. De oplegger heeft tevens een voorziening voor een meeneemheftruck. Pacton heeft hoge verwachtingen van de Pacton “Energy” oplegger. De productie van het nieuwe systeem moet nog dit jaar van start gaan. De Pacton “Energy” oplegger voorziet in een krachtige en zelf-opladende power pack voor elektrische apparatuur en systemen. Van een betonmixer, een waterpomp en een koelmachine tot een verrijdbare kraan en een meeneemheftruck. Alles schoon, stil en onafhankelijk en klaar voor de toekomst.

Gestuurde uitschuifbare kraanoplegger

Ook is op de IAA een Floor drie-assige, hydraulisch gestuurde en uitschuifbare kraanoplegger te zien, type FLUO-18-30H3. Deze voor Combex gebouwde trailer heeft een lengte van 13,5 meter en kan uitgeschoven worden naar bijna 21 meter. Met een asdruk van 30 ton beschikt de trailer over een toelaatbaar gewicht van 48 ton. Het hydraulische stuursysteem stuurt de assen aan door middel van twee van elkaar gescheiden hydraulische systemen. De voorste as heeft een aslift via het EBS. Daarnaast beschikt de trailer over nabesturing met automatisch rechtzetten. De kraangeleiding van de oplegger is geschikt voor een verrijdbare 30-tonmeter kraan. De luchtbediende vergrendeling van de uitschuiftrailer biedt stappen van 500 mm. Onder meer aluminium luchtketels en zijafscherming, rongenrekken, een rvs gereedschapskist, een verzinkte stophoutbak, demontabele oprijbokken, SKF centrale vetsmering, een achteruitrijcamera en een veelheid aan bindvoorzieningen en rongkokers maken de uitvoering compleet. Het volledig geschoopeerde chassis garandeert volgens Pacton een lange levensduur.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties