Scania Production Zwolle gaat de productie verhogen naar maximaal 240 vrachtwagens per dag. Om dit te realiseren dienen er forse investeringen in de fabriek gedaan te worden, zegt Scania. Het doel is om na de zomer van 2023 technisch klaar te zijn voor deze verhoging.

Door deze verhoging neemt de maximale productiecapaciteit toe met 14 procent. Deze uitbreiding is nodig om in te kunnen spelen op de verwachte groeiende vraag vanuit de markt. De keuze voor Zwolle is andermaal een bevestiging dat de Nederlandse Scania-fabriek binnen het mondiale productiesysteem van het merk een belangrijke plaats inneemt. Scania Production Zwolle is nu al de grootste Scaniafabriek ter wereld.

Johan Uhlin, Managing Director Scania Production Zwolle: “Dit is een investering in de toekomst van onze fabriek en in deze economisch onzekere tijden is dat een zeer positief bericht.”

De investering vindt plaats binnen de huidige productielocatie. Uiteraard gaat de capaciteitsuitbreiding op termijn ook een positief effect hebben op de regionale werkgelegenheid. Exacte aantallen zijn nu nog niet bekend.

Half jaar geen orders

Onlangs nog sloot Scania de orderboeken voor een half jaar, vanwege ver opgelopen levertijden die een gevolg zijn van haperingen in de toelevering van onderdelen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Recente Reacties