De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft bij een controle bij een transportbedrijf in Utrecht dertien illegaal rijdende chauffeurs gevonden.

De dertien chauffeurs, twee uit Turkije en elf uit de Filipijnen, waren niet gerechtigd om in Nederland te werken. Het transportbedrijf uit Utrecht had geen tewerkstellingsvergunningen geregeld. Desondanks reden de chauffeurs door heel het land voor post- en pakketbedrijven. Dit deden ze al maandenlang, wellicht zelfs al jaren.

Het bedrijf liep tegen de lamp toen één van de chauffeurs tijdens een nachtelijke controle van de Arbeidsinspectie bij depots van pakketbezorgers zijn documenten moest tonen. Een inspecteur herkende de bedrijfsnaam toen de vrachtwagen toevallig arriveerde. Er werd direct een overtreding van de Wet Arbeid Vreemdelingen vastgesteld. Dit was aanleiding om het hele transportbedrijf door te lichten, met het betrappen van de dertien chauffeurs tot gevolg.

De werkzaamheden bij het transportbedrijf in Utrecht zijn direct stopgezet door de Arbeidsinspectie en de betrokken werkgever heeft een voorgenomen boete van 44.000 Euro ontvangen. De boete is nog niet definitief, omdat de werkgever daarop nog zijn zienswijze in kan dienen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties