De werkplaatskaart voor het kalibreren van de tachograaf mag vanaf 1 oktober 2023 ook buiten de RDW-openingstijden worden gebruikt. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft ingestemd met een proef voor één jaar. Gedurende deze termijn mogen kalibraties van zondag 00.01 uur tot en met vrijdag 17.00 uur plaatsvinden.

Dat meldt TLN op zijn website. Directe aanleiding voor de verruiming zijn de leveringsproblemen met de smart tachograaf type 2. Uiterlijk 1 januari 2025 moeten alle vrachtauto’s in het internationale vervoer met een digitale tachograaf met deze zogeheten smart tacho 2 zijn uitgerust. Uiterlijk 19 augustus 2025 moeten alle vrachtauto’s in het internationale vervoer met een smart tacho 1 met de smart tacho 2 zijn uitgerust.

Grote aantallen

Een en ander betekent dat er in de komende twee jaar grote aantallen vrachtauto’s met een nieuwe tachograaf moeten worden uitgerust. Door de leveringsproblemen wordt de toch al krappe termijn voor inbouw en retrofit nog verder beperkt. Om de transportsector meer ruimte te geven heeft de overheid ermee ingestemd dat er straks ook buiten de RDW-openingstijden gekalibreerd mag worden.

Deel dit artikel op

Eén reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties