Om patiënten snel van het ene ziekenhuis naar het andere te kunnen vervoeren, neemt de Ambulancedienst Limburg een bijzondere Scania in gebruik.

De Mobiele Intensive Care Unit (MICU) is één van de zeven dergelijke voertuigen in Nederland. Deze nieuwe Scania is de meest uitgebreide. Er is gekozen voor een vrachtwagenchassis en speciale opbouw, omdat de MICU veel specialistische voorzieningen moet meenemen. Zo kan een mobiel ic-bed in de vrachtwagen worden aangesloten op perslucht, zuurstof en elektriciteit. In totaal kunnen zeven mensen meereizen: het ambulanceteam, de patiënt en tot vier zorgmedewerkers (verpleegkundigen of artsen).

Tijdens de verwerving hebben Scania Goverment Sales en de dealervestiging Scania Nuth nauw samengewerkt met de externe partners. De bijzondere opbouw is verzorgd door C. Miesen uit Duitsland. Het voertuig heeft een totaalgewicht van 10 ton. De ambulance- en ic-teams hebben samen geoefend om tijdens de inzet van de MICU goed beslagen ten ijs te komen en eventuele verrassingen te voorkomen. Ook hebben de chauffeurs, bij de aflevering van het voertuig, een rijtraining gekregen om goed voorbereid de weg op te gaan. De chauffeurs zijn ook nauw betrokken geweest bij de keuze voor Scania.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties