Om de CO2-uitstoot van CO2 verder te reduceren, neemt Emons Group vijftig Volvo trekkers in gebruik die gaan rijden op bio-LNG.

Emons Group bestelde maar liefst vijftig trekkers bij Volvo. Deze moeten op bio-LNG gaan rijden. “We willen zo snel mogelijk verder verduurzamen, op grote schaal en ook op onze vloot voor de lange afstand. Met Bio-LNG kan dat direct en ook nog eens op bedrijfseconomisch goede voorwaarden. Voor ons is dit de perfecte manier om op korte termijn veel CO2-uitstoot te besparen”, legt CEO Daan Emons uit. In totaal heeft Emons nu 120 vrachtwagens op bio-LNG.

Toegevoegde waarde

De Volvo trekkers zijn voorzien van grote tanks die tot 225 kilo gas kunnen meenemen en van de nieuwe motor van 460 pk. Deze is nog een stukje zuiniger dan de vorige. Dankzij een goede VECTO-waarde, wat betekent dat ze relatief weinig CO2 uitstoten, betaalt Emons minder Maut in Duitsland. Aangezien overal in Duitsland eenvoudig getankt kan worden, vormt bio-LNG geen enkel probleem.

“Een logistiek dienstverlener heeft tegenwoordig alleen bestaansrecht als er toegevoegde waarde wordt levert aan klanten”, zegt Emons. “Dit gaat veel verder dan het aanbieden van de goedkoopste prijs per pallet, tonnage of vierkante meter getransporteerd glas. Ook het milieuaspect – een zo laag mogelijke CO2-uitstoot per transporteenheid – is van steeds groter belang. Wij doen al veel aan duurzaamheid en willen ons vervoer graag efficiënt uitvoeren. Dat doen we bijvoorbeeld door de inzet van ons 2WIN-dubbeldeckconcept, waarbij 63% hogere laadcapaciteit gerealiseerd wordt, door gebruik te maken van lichtgewichtconcepten in de glaslogistiek en dus door in te zetten op Bio-LNG.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties