Daimler Truck heeft een belang genomen van ongeveer 10 procent in hightech machinebouwer Manz, met een focus op de auto-industrie en elektromobiliteit. Gezamenlijk gaan Daimler Truck en Manz een proeflijn opzetten voor de productie van lithiumionbatterijen en voor de assemblage van batterijen op de productielocatie van Daimler in Mannheim.

Het Handelsblatt meldt dat de transactie voor 31 miljoen euro de boeken in gaat, bij goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Met de investering in Manz, gevestigd in Reutlingen, zet Daimler Truck een strategisch belangrijke stap in de ontwikkeling van CO2-neutraal transport en in de transformatie van conventionele aandrijfsystemen naar alternatieve aandrijftechnologieën.

Strategie

Andreas Gorbach, lid van de raad van bestuur van Daimler Truck Holding AG: “De samenwerking tussen Daimler Truck en Manz vormt een essentiële hoeksteen van onze batterijstrategie. We willen de innovatieleider zijn in de bedrijfswagenindustrie. Daarvoor is het essentieel om batterijcellen te hebben die voldoen aan de zeer specifieke eisen in vrachtwagens en bussen. Voorwaarde hiervoor is een zeer nauwe integratie van productontwikkeling en de ontwikkeling van productieprocessen. Onze proeflijn voor de productie van batterijcellen in de Mercedes-Benz-fabriek in Mannheim is een belangrijke stap in deze richting.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties