De Rijksdienst voor Ondernemers heeft vlak voor kerst wijzigingen aangebracht in de lijst met te subsidiëren objecten die onder andere betrekking hebben op het wegvervoer.

Het kabinet verhoogt vanaf 2023 het budget voor de MIA elk jaar met 48 miljoen euro. Daarmee komt het MIA-budget voor 2023 uit op 192 miljoen euro. Hierdoor beweegt de  financiële steun mee met de gestegen investeringskosten door onder andere inflatie. Het VAMIL-budget van 25 miljoen euro blijft in 2023 hetzelfde.

Elektrisch 

Opvallend is dat er voor elektrische koeling van een bakwagen-opbouw of koeltrailer een MIA-VAMIL-regeling gaat gelden. Een trailer uitgerust met elektrische koeling komt hierbij voor ten hoogste 20.000 euro van het investeringsbedrag in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek. Ook trailers uitgerust met een e-as komen nu in aanmerking.

In de regeling zijn nog tal van andere wijzigingen opgenomen, waarbij opvalt dat daar ook veel oplossingen zijn opgenomen die worden bereikt doorntoepassing van waterstoftechniek.  

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties