Bij uitzondering ontving Schenk Tanktransport de sleutels van hun nieuwste Volvo uit de handen van Roger Alm, directeur van Volvo Trucks, in het nieuwe World of Volvo in Göteborg, Zweden. Het is dan ook niet zomaar een Volvo: de FH Aero is de 2000e Volvo voor Schenk.

Het vervoeren van vloeistoffen en gassen is een complexe branche. Naast de sterk uiteenlopende eisen aan de temperatuur en de omgeving, moet bij het laden, lossen en transporteren extreem zorgvuldig worden gewerkt. “Ons bedrijfsbeleid is erop gericht om op efficiënte wijze veilige en kwalitatief hoogstaande diensten aan te bieden aan onze opdrachtgevers,” vertelt Harry Schenk, mede-eigenaar van Schenk Tanktransport.

“De producten die Schenk vervoert, vereisen dan ook zeer toegewijd transportmaterieel”, vult Arjan Schenk aan. “Volvo Trucks levert al sinds 1947 het juiste materieel, waarmee wij onze positie kunnen veroveren in de branche. De uiterst betrouwbare trucks zijn onderscheidend door het lage eigen gewicht en de soepele I-Shift versnellingsbak, dat bijzonder prettig is voor het vervoer van vloeistoffen. Onze klanten vragen altijd om topprestaties als het om veiligheid gaat. Daar staat of valt ons bedrijf mee. Volvo-trucks kennen uitgebreide specificatiemogelijkheden en zijn geschikt voor uiteenlopende inzetten en meest risicovolle ladingen.”

In 1947 vervoerde Schenk nog vooral zand en grind, maar in de jaren ‘50 kwam de eerste tankwagen. Het bedrijf is Volvo altijd trouw gebleven. De afgelopen tien jaar werden duizend nieuwe exemplaren geleverd. De 2000e Volvo is bovendien een bijzondere: de eerste FH Aero voor het bedrijf, één van de eerste in Nederland. Vanwege de inzet op ADR, is de truck uitgerust met buitenspiegels met dodehoek camera aan passagierszijde. Voor een optimaal chauffeurscomfort is onder andere gekozen voor extra cabine-isolatie, I-Park Cool en een premium topmatras.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties