Toeleverancier ZF neemt voor 25% deel in de Zwitserse softwarespecialist Embotech. Dit bedrijf ontwikkelt software waarmee trailercombinaties autonoom kunnen manoeuvreren op terreinen van logistieke dienstverleners.

ZF levert zo’n beetje alles wat een vrachtwagen nodig heeft, op een chassis en een motorblok na. Al sinds geruime tijd studeert ZF op de mogelijkheid om trailercombinaties zelfstandig te laten manoeuvreren op terreinen van logistieke dienstverleners. Hiermee gaat nu nog de nodige wachttijden verloren.   

Level 4

Beide bedrijven streven naar softwareplatform dat de elektronica van voertuigen ondersteunt, waardoor er op afgesloten terreinen volgens ZF en Embotech optimaal, dat wil zeggen veilig en vlot, gemanoeuvreerd kan worden. Embotech zal ZF verder ondersteunen in autonome techniek, waarbij het streven is om Level 4 te ontwikkelen, waarbij vrachtwagens volledig zelf kunnen rijden, maar waarbij er nog wel een chauffeur aan boord is. Een ander nieuw project is de ontwikkeling van een intelligente adaptieve cruise-control. Hierbij wordt rekening gehouden met de verkeersstroom, verkeerslichten en hoogteverschillen in de te rijden route.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties