Voor de EV Rally 2024 van Londen naar Genève heeft Volta Trucks een partner gevonden in Upstream Security. Het Isaëlisch beveiligingsbedrijf bewaakt de elektrisch truck van Volta.

Volta Trucks worstelt zich terug in de belangstelling na het faillissement van vorig jaar. De Britse partner van het ooit Zweedse bedrijf wil met het bestaande ontwerp de markt op. Om te laten zien wat de Volta Zero allemaal kan, doet er een exemplaar mee aan de EV Rally 2024. Hiervoor gaat de Volta een route afleggen van zo’n 1.000 kilometer langs acht grote steden en zo’n 32 logistieke locaties.

Upstream Security sponsort Volta bij deze tocht. Daarbij zorgt het ook voor de cybersecurity, niet onbelangrijk aangezien de Volta Zero een software-defined vehicle is. Oftewel: de vrachtwagen draait dankzij software en is altijd verbonden met het internet. Daarom is het van groot belang het voertuig te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Upstream Security is hier geen onbekende in. Met een cloud-bases veiligheidsplatform biedt het al bescherming voor meerdere belangrijke automerken.

De Volta Zero is een elektrische vrachtwagen van maximaal 16 ton, die speciaal is ontworpen voor stadsdistributie. Een rit van duizend kilometer is dan ook ongewoon voor dit voertuig. Volta heeft er desondanks alle vertrouwen in. Upstream ziet in Volta een bedrijf daar voorop loopt in technologie. “Volta is een pionier van een nieuwe generatie van elektrische, software-defined vehicles, die transportbedrijven efficiëntie en zekerheid bieden. Tegenlijkertijd ondersteunen ze emissieloze logistiek en de digitale transformatie van mobiliteit”, aldus Yoav Levy, CEO en mede-oprichter van Upstream Security.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties