Kort na de aankondiging van de samenwerking met ABB E-Mobility, waarbij MAN streeft naar het realiseren van een netwerk van laadstations voor elektrische trucks, kondigt de Nederlandse topman van MAN, Alexander Vlaskamp, aan dat zijn merk in 2025  zo’n 2500 elektrische per jaar zal bouwen.

Ten tijde van de bijeenkomst met ABB, opperde Vlaskamp al dat een actieradius voor een MAN TGX van 600 tot 800 kilometer spoedig tot de mogelijkheden zou gaan behoren. Maar tijdens de sessie met de Beierse minister Wissing zei Vlaskamp te verwachten dat trucks van MAN straks tot duizend kilometer elektrisch kunnen rijden. De laadstations van ABB E-Mobility moeten dit mogelijk maken, omdat die vermogens hebben tot een megawatt.

Eerste 200 in 2024

Vlaskamp zei te verwachten dat MAN in 2024 de eerste 200 elektrische trucks zal afleveren. Het jaar erop worden het er dus veel meer. Vlaskamp is nuchter genoeg om erbij te zeggen dat het realiseren van een landelijk dekkend netwerk van laadstations een voorwaarde is voor het succes.

DAF

Tijdens een bijeenkomst eerder dit jaar bij DAF zei directeur Michiel Kuijs dat zijn bedrijf in 2025 zeker 2.000 elektrische trucks verwacht te bouwen. Daartoe zijn (om)bouwwerkzaamheden bij de DAF-fabriek in Eindhoven inmiddels begonnen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Recente Reacties