De uitrusting van trucks, bestelauto’s en bussen is dit jaar goed voor een kwart van de omzet van de divisie Automobieltechnologie. “De activiteiten voor bedrijfsvoertuigen ontwikkelen zich aan een razendsnel tempo”, aldus Wolf-Henning Scheider, lid van de raad van bestuur van Robert Bosch.

Dieseltechnologie blijft de drijvende kracht achter deze groei. Bosch haalt in dit verband voordeel uit de steeds strengere emissienormen voor trucks en bussen, maar ook voor off-roadvoertuigen zoals bouwmachines en tractoren.

Met name in Europa en de Verenigde Staten richt Bosch zich naast dieseltechnologie ook op connectiviteit in bedrijfsvoertuigen. “We verwachten dat tegen 2016 elk nieuw bedrijfsvoertuig in Europa en de Verenigde Staten internettoegang heeft”, zegt Scheider. Bosch wil connectiviteit ook gebruiken om het brandstofverbruik van bedrijfsvoertuigen te verbeteren.

De groei die de divisie Automobieltechnologie doormaakt, zorgt ook voor groei in het personeelsbestand. Wereldwijd werken er nu ruim 193.000 mensen voor Bosch bij de afdeling, bijna 13.000 meer dan begin dit jaar. De toename vindt met name plaats in Azië.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties