Bij Euro 5 en zeker bij Euro 6 emissienormen zijn de eisen aan de brandstof steeds zwaarder geworden, zegt Bulthuis: inspuitdrukken zijn verhoogd en de toleranties zijn verkleind. Door deze verfijnde technieken zijn brandstofsystemen gevoeliger geworden voor vervuiling. In toenemende mate zijn ze ook de veroorzaker van een onjuiste verneveling van de brandstof wat resulteert in een onvolledige verbranding.

De gevolgen zijn volgens Bulthuis steeds meer merkbaar in de branche. Een lagere energieomzetting vertaalt zich in een hoger brandstofverbruik en een toename van roetvorming en afzettingen in de motor, maar ook in het hele traject wat erna komt zoals de turbo en het roetfilter. Wepp levert systeemreinigers die de vervuiling verwijderen en nog belangrijker: voorkomen! “We zien dit fenomeen ook al bij personenwagens waar het al langer gewoonte is om tijdens elke onderhoudsbeurt een systeemreiniger toe te voegen aan een tank brandstof”, aldus Alexander Hanewinkel, commercieel directeur bij Bulthuis. Wij merken regelmatig dat trucks een verstuiverrevisie nodig hebben na 400.000 tot 600.000 km. Indien je dit door een toevoeging kan voorkomen, scheelt dit vele duizenden euro’s op jaarbasis voor een transportondernemer.

Tevens kennen vervoerders volgens Bulthuis veel problemen met algengroei in tanks, mede veroorzaakt door de hoeveelheid biobrandstof die in de diesel vermengd wordt. Ook deze producten bieden daarvoor een oplossing. Een airconditioning die na verloop van tijd gaat stinken door bacteriegroei is een welbekend probleem. De geur is niet alleen vervelend maar kan ook leiden tot geïrriteerde luchtwegen en ogen. Dit komt de concentratie achter het stuur zeker niet ten goede. Ook hier heeft Wepp een professionele oplossing voor die op een natuurlijke basis de bacteriegroei stopt en voorkomt. Het complete interieur is hierdoor minimaal een half jaar gegarandeerd vrij van onaangename geuren.

De introductie vindt plaats op de Transport Compleet beurs in Hardenberg van 15 tot en met 17 maart. Iedereen is welkom op de stand van Bulthuis om uitleg te krijgen over de producten van Wepp. U kunt ons vinden op standnummer: 312.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Recente Reacties