De overstap naar duurzaam transport is vaak ingewikkeld: het heeft gevolgen voor de hele supply chain. Om hierbij te assisteren, lanceert DHL het EV Logistics platform.

De logistieke keten ziet er heel anders uit als gebruik wordt gemaakt van elektrische voertuigen om goederen te vervoeren. Om de operatie tot een succes te maken, moet meer pro-actief gewerkt worden. Dit vereist meer controle en inzicht in de gehele logistieke keten. Vraagstukken over bijvoorbeeld de meest geschikte vorm van transport of de regelgeving omtrent recycling en transport van accupakketten kunnen erg ingewikkeld zijn.

DHL lanceert daarom een nieuw platform: EV Logistics. Dit platform fungeert als verzamelplaats van informatie om de overstap naar duurzame logistiek tot een succes te maken. Met artikelen, video’s en online discussies wil DHL de transitie voor klanten inzichtelijk maken. Op deze manier hoopt DHL een helpende hand te bieden. Het bedrijf heeft zelf immers een leidende rol in duurzame logistiek.

Naast het platform biedt DHL ook workshops, gegeven door een team van EV experts. Deze workshops kunnen geheel op maat worden gemaakt voor een organisatie. Uiteraard vertelt DHL graag welke oplossingen het bedrijf heeft om de automotive supply chain te beheren, te verduurzamen en te verbeteren.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties