Renewi Eindhoven heeft de allereerste DAF XD in ons land afgeleverd gekregen. Het gaat om een DAF FAN XD300 voorzien van een dagcabine, een korte wielbasis van 3800mm en een GeesinkNorba GPM IV 21H25 achterlader. De DAF XD met het GeesinkNorba kraakperssysteem is bestemd voor het inzamelen van diverse afvalstromen in het centrum van Eindhoven.

In het kader van het vernieuwen en verduurzamen van het Renewi wagenpark zijn al ruim 500 nieuwe DAF’s ingestroomd de afgelopen drie jaar. De volgende stap in verduurzaming van het Renewi wagenpark is de inzet van de DAF XD serie. De afvalrecycler wil de milieu-impact van zijn wagenpark aanzienlijk verlagen en ziet in DAF de juiste partner. Het partnerschap komt niet alleen tot uitdrukking in de vervangbehoefte van het wagenpark van Renewi, maar ook op het productieterrein bij DAF Trucks in Eindhoven waar Renewi al jaren de afvalstromen beheert.

Stiller en schoner

Tegenwoordig gelden er in groene leefbare steden strenge eisen voor distributievoertuigen. Ze moeten stiller en schoner zijn en kwetsbare weggebruikers beschermen. De stadsvriendelijke XD zit boordevol innovaties die dit mogelijk maken en stelt nieuwe normen voor veiligheid, efficiëntie en chauffeurscomfort, aldus Lucas Willems, fleetsales manager DAF Nederland. “Het gaat om een specifieke variëteit aan chassismogelijkheden die de basis vormen voor verschillende distributietoepassingen.”

Basis

DAF en Renewi hebben een samenwerking die al tientallen jaren duurt, waarvoor de basis is gelegd door de bedrijven waaruit Renewi is ontstaan. De recycler geeft hoge prioriteit aan het verlagen van zijn ecologische voetafdruk en is volop bezig om het wagenpark voor te bereiden op de invoering van milieuzones in diverse stadscentra. Ruim 90% van het afval dat wordt verwerkt, krijgt een tweede leven als grondstof of energie en alleen dat scheelt al een aanzienlijke hoeveelheid CO2. Renewi verwerkt jaarlijks 15 miljoen ton afval en beschikt daarvoor in de Benelux over een groot netwerk van ruim 170 vestigingen en is actief met een wagenpark van meer dan 2.200 voertuigen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties