Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van het DAF Museum in Eindhoven heeft het museum de tentoonstelling ‘Blik op de Weg in de 90’er Jaren’ ingericht.

Te zien zijn enkele opmerkelijke automobielen uit de jaren 90. Naast diverse merken personenauto’s zullen ook de DAF-trucks uit de jaren 90 in deze tentoonstelling een plek krijgen. Dankzij de medewerking van de Nederlandse Algemene Miniatuur Auto Club (NAMAC) maken tientallen schaalmodellen uit de jaren 90 de tentoonstelling compleet.

Feest van herkenning

Afscheidnemend voorzitter van het DAF Museum Geert Vermeer en initiatiefnemer van deze tentoonstelling is er trots op: “Het thema is dertig jaar DAF Museum en dat sluit aan bij de jaren 90. Je moet minstens veertig jaar oud zijn om het straatbeeld van dertig jaar geleden te kennen, dus een hele generatie heeft die periode niet meegemaakt. Dat is op zich al een grote doelgroep waar wij ons op kunnen richten. Daarnaast zal deze tentoonstelling voor velen een feest van herkenning zijn. Ook de betrokkenheid van Leo de Haas (in de jaren 90 presentator van het tv-programma Blik op de weg, red.) bij onze ‘Blik op de Weg’-tentoonstelling is uitzonderlijk. Genoeg redenen om trots te zijn”, aldus Vermeer.

De tentoonstelling ‘Blik op de Weg in de 90’er Jaren’ is voor het publiek geopend van 4 juni tot en met 1 oktober 2023.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties