Na tien jaar actief te zijn geweest als vicevoorzitter en voorzitter van de Stichting Vrienden van het DAF Museum zal Geert Vermeer (74) zijn werkzaamheden per 3 juni 2023 beëindigen. “Ik zal het enorm missen, maar de trots op wat we bereikt hebben overheerst. En op een gegeven moment zeg je tegen jezelf: ‘het is mooi geweest’.”

Geert Vermeer, met een lange carrière in de mobiliteit, onder meer als voorzitter van Bovag, is als voorzitter van het DAF Museum van meet af aan zelf actief betrokken geweest bij de dagelijkse gang van zaken. Daarmee is hij sterk bepalend geweest voor de ontwikkeling van het DAF Museum in het afgelopen decennium. Tijdens zijn bestuursperiode is het DAF Museum een Erkend Museum geworden met een sterke groei van het aantal bezoekers. Het DAF Museum is twee jaar geleden ook vernieuwd en bovendien fors uitgebreid, waardoor er 7000 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte is ontstaan.

Thematentoonstellingen

Geert Vermeer was ook initiatiefnemer van verschillende thematentoonstellingen. Hij zorgde voor een hoge zichtbaarheid van het DAF Museum en besteedde veel aandacht aan externe betrekkingen, maar zeker ook aan de betrokkenheid van de 170 vrijwilligers van het museum. “We zijn als museum veel dank verschuldigd aan Geert”, aldus erevoorzitter Marc van Doorne, kleinzoon van DAF-grondlegger Hub van Doorne.

“Hij was bijna dag en nacht vrijwillig voor het museum in de weer, met veel energie, enthousiasme en creativiteit. En dat heeft het DAF Museum gebracht waar het nu staat: een van de meest bezochte musea in de regio Eindhoven. Uiteraard respecteren wij zijn keuze om na tien jaar intensief werk voor ons museum, de bakens te verzetten en meer tijd te hebben voor andere leuke dingen, zoals het maken van mooie trips.”

De komende maanden zal het bestuur van het DAF Museum zich, samen met Vermeer, beraden over de opvolging.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties