Binnenkort presenteert Volkswagen de opvolger van de huidige generatie Transporter en Caravelle. Veel details zijn nog niet bekend. Wel weten we dat er veel verschillende aandrijvingen komen: op diesel, hybride en volledig elektrisch.

Hoewel Volkswagen alleen nog digitale afbeeldingen toont met de Transporter gehuld in camouflage is de bestelbus duidelijk herkenbaar. Standaard krijgt de vernieuwde Volkswagen Transporter LED-verlichting voor en achter. Hij is iets langer en breder geworden, met optioneel een verlengde wielbasis. Net als zijn voorgangers kan hij naar wens worden geconfigureerd met een achterklep of openslaande deuren.

Volkswagen Bedrijfswagens gaat de nieuwe Transporter leveren als gesloten bestelwagen (zonder ramen achterin), dubbele cabine, Kombi (inclusief ramen en stoelen achterin), als pick-up dubbele cabine en als Caravelle. De Kombi- en gesloten bestelwagenmodellen worden optioneel ook verkrijgbaar met een verhoogd dak. De gesloten bestelwagen, dubbele cabine en Kombi worden daarnaast ook leverbaar met een verlengde wielbasis. Het verhoogde dak kan voortaan ook worden gecombineerd met de kortere wielbasis.

Diesel, hybride en elektrisch

Dankzij de grotere lengte, breedte en wielbasis zijn de laadmogelijkheden van de nieuwe Transporter in alle opzichten gegroeid. Het (maximale) laadvolume van de Transporter met standaard wielbasis en standaard dak is toegenomen tot 5,8 m3. Het laadvermogen van de Transporter met standaard wielbasis met dieselmotor is gestegen van 1,2 naar 1,3 ton. De zwaardere dieseluitvoeringen kunnen ook meer gewicht trekken.

Voor het eerst wordt de nieuwe Transporter ook leverbaar met plug-in hybrideaandrijving (eHybrid) en zelfs een volledig elektrische variant (e-Transporter), als alternatief voor de diesels. De drie dieseluitvoeringen en de hybride zijn aangedreven op de voorwielen, al is bij de zwaardere diesels ook vierwielaandrijving mogelijk. De elektrische varianten zijn achterwielaangedreven, al komt er in de toekomst ook een versie die op alle wielen is aangedreven.

De basisversie van de elektrische Volkswagen Transporter krijgt een accupakket van 54 kWh. De drie krachtigere versies krijgen 83 kWh. Er is nog niks bekend over het rijbereik of laadsnelheid. Ook het laadgewicht van de elektrische Transporter, wat dankzij de accu’s waarschijnlijk minder is dan die van de dieselversies, is nog onbekend.

De nieuwe Volkswagen Transporter komt eind 2024 op de markt. Prijzen worden komend voorjaar bekend gemaakt.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties