Niet alleen de verkoop van elektrische vrachtwagens is belangrijk, ook de reparatie ervan. Daarom investeert MAN in een netwerk van centra voor reparatie van accu’s in heel Europa. Ook in Nederland komt zo’n reparatiecentrum.

Al in 2020 opende MAN haar eerste accu-reparatiecentrum. Toen startte MAN met de verkoop van elektrische stadsbussen en bestelauto’s. De ervaring die MAN in dit centrum in Duitsland opdeed, wordt nu over heel Europa verspreid. In elk land waar het merk elektrische voertuigen verkoopt, moet een reparatiecentrum komen. Aangezien de eerste exemplaren van de MAN eTruck al later dit jaar geleverd worden, moeten alle centra uiterlijk volgend jaar operationeel zijn.

Gesloten cyclus

“Het repareren van accu’s is nodig voor MAN om ervoor te zorgen dat de economische efficiëntie en operationele beschikbaareid van de elektrische voertuigen van onze klanten op hoog niveau blijft”, zo stelt Christopher Kunstmann, Senior Vice President Customer Service Management van MAN Truck & Bus. “We dragen ook bij aan een gesloten systeem voor accu’s, aangezien de centra zorgen voor een langere levensduur van de accu’s. Deze accu’s bevatten belangrijke grondstoffen.”

Het doel van de vrachtwagenfabrikant is om de accu in het voertuig zo lang mogelijk te gebruiken. Daarom is reparatie van accu’s erg belangrijk voor MAN. Ook het bepalen van de staat (state of health) is erg belangrijk. Met deze kennis kunnen accu’s gerepareerd worden of klaargemaakt voor een tweede leven buiten het voertuig. Ook in het recyclen van waardevolle materialen wordt geïnvesteerd. Het doel is om de cyclus zoveel mogelijk gesloten te houden. Om deze reden is MAN in 2023 partner geworden van de Duitse start-up Circular Republic. Met dit bedrijf wordt nauw samengewerkt bij het opzetten van de accu-reparatiecentra.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties