De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen met het verzoek aan demissionair minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat om de gedoogregeling voor elektrische bestelauto’s toch te verlengen.

In december maakte Harbers bekend dat het Openbaar Ministerie de gedoogregeling niet meer wilde verlengen. Dit betekent dat vanaf juli een C-rijbewijs met Code 95 verplicht is op elektrische bestelauto’s van maximaal 4.250 kilo. Tot juli geldt een gedoogregeling, waardoor een B-rijbewijs voldoende is, ook al weegt het voertuig meer dan 3,5 ton.

BBB-Tweede Kamerlid Claudia van Zanten diende echter een motie in met het verzoek deze beslissing te herzien. Deze motie is ondertussen door een ruime meerderheid van de Tweede Kamer aangenomen. Harbers meldt dat hij reeds in gesprek is met de Europese Commissie over de mogelijkheden, tot er officiële Europese regels zijn over dit onderwerp. Ondernemers blijven dus nog even in totale onzekerheid, iets wat de verduurzaming van het Nederlandse wagenpark niet ten goede komt.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties