Chauffeurs die op een LZV rijden, moeten naast het gewone rijbewijs ook over een LZV-certificaat beschikken. Het huidige document heeft een geldigheid van vijf jaar. Daarna moet het worden verlengd voor een nieuwe periode van vijf jaar.

Het CBR heeft in overleg met het ministerie besloten om de geldigheidsduur straks onbeperkt te laten zijn. De nieuwe regeling geldt voor certificaten die na 1 maart 2015 worden afgegeven. Deze certificaten hoeven nooit meer te worden verlengd. Certificaten die voor deze datum zijn afgegeven, vallen nog onder de huidige regeling. Die moeten voor de vervaldatum dus nog een keer worden verlengd.

Certificaathouders, chauffeurs dus, ontvangen voordat het certificaat verloopt, een verzoek van het CBR om het certificaat te verlengen. De kosten bedragen 19,15 euro. Het CBR zal alle certificaathouders deze week informeren over de nieuwe regeling.

Overgang

Er is verder ook een overgangsregeling ingesteld voor certificaten die verlopen zijn. Hiervoor moest altijd opnieuw examen worden afgelegd om weer in het bezit te komen van een geldig certificaat. Vanaf 20 november kan het certificaat worden verlengd zonder opnieuw examen te hoeven doen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties