Er wordt onder meer gestreden binnen de onderdelen ‘Zuinig- en behendig rijden’, ‘Lading zekeren’ en ‘Verkeerstheorie’. Verder zijn er in Dronten radiografische en historische vrachtwagens te zien, maar ook voertuigen die deelnemen aan Parijs-Dakar. Daarnaast is er ook tractor pulling.

Timocom en Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten (OSC) organiseren deze dag in Dronten, nadat er op 20 september tijdens de Gerrits V-8 dag in Hengelo een voorselectie van chauffeurs heeft plaatsgevonden. Bedrijven als Muller, Action, Post NL, Noordendorp, Baars, HEMA, Cornelissen en De Heus zullen hun beste chauffeurs sturen.

De Duitsers komen al op 6 september in Wuppertal bij elkaar. “Wij zullen proberen hun strategie te doorgronden, al moeten we dagen in de bosjes op de loer liggen”, aldus Willem Bos, voorzitter van OSC.

Return

In het voorjaar van 2015 zal in Duitsland de return plaats vinden, waar ook teams uit Frankrijk, België, en Denemarken aan deelnemen. Bos: “De bedoeling is te komen tot een groot Europees kampioenschap waarbij iedereen kan zien dat chauffeur zijn een vak is en een goed chauffeur een vakman.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Recente Reacties