Brand bij Truck & Trailer Groep Nederland in Lochem

Op vrijdagavond 1 januari omstreeks 22.00 uur is er een brand ontstaan bij de buren, het kringloopcentrum. Ondanks massale inspanningen van de brandweer, kon niet worden voorkomen dat de brand oversloeg naar het achterste gedeelte van het pand.

Op zaterdag en zondag is er met man en macht aan gewerkt om de werkplaats vanaf maandag weer functioneel te hebben. Al het bluswater is weggepompt, er is een noodvoorziening aangelegd voor de elektriciteit en communicatielijnen en er is een noodlocatie voor de werkplaatsreceptie en het magazijn gerealiseerd. Door alle inspanningen is het in ieder geval mogelijk om maandag direct al weer operationeel te zijn om de klanten van dienst te kunnen zijn.

Daartoe zijn portocabins geplaatst, er is weer water en elektriciteit. Bij het bedrijf zijn vijftien personen werkzaam. De onderdelen worden meerdere keren per dag beleverd, inclusief een mogelijke avondlevering.

Truck & Trailer Groep Nederland, een bedrijf van een aantal Mercedes truckdealers die zich hiermee op de verkoop en service van trailers richten, heeft de vestiging overgenomen van Truck & Trailercentrum Lochem, een bedrijf dat doorstartte na het faillissement van de Cosmo Groep in de zomer van 2013. Een verschil met de andere vestigingen in Nederland is dat de Lochemse vestiging ook service verleent aan de tanktrailers van G. Magyar, trailers die vaak in melkvervoer worden gebruikt.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3485 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *