De Duitse aanbieder van fleet management oplossing ECR Solutions is sinds begin dit jaar onderdeel van Krone, zo maakt de trailerbouwer bekend.

ECR Solutions, waarbij ECR staat voor Efficient-Consumer-Response, is een specialist in optimaliseren en digitaliseren van fleet management. Het Duitse bedrijf adviseert vlooteigenaren over hun processen, digitalisering van fleet management en ondersteunt het dagelijkse werk met innovatieve software-oplossingen. Dit doet ECR al meer dan twintig jaar. ECR Solutions blijft voorlopig onder eigen naam opereren vanuit Edewecht, Duitsland. Het bedrijf telt 20 medewerkers.

Sinds begin dit jaar is ECR Solutions onderdeel van Krone. “De integratie van ECR in de Krone Group is een logische en verstandige stap door twee bedrijven die samen op één lijn zitten, zowel op creatief als digitaal vlak”, zo stelt oprichter en directeur Fred Schäfer. “Krone en ECR werkten al zeer succesvol samen sinds 2016, versterkt door een investering in 2022. We werken nu samen om nog sneller en beter duurzame oplossingen voor klanten te bedenken. Als familiebedrijf met veel kanten tot innovatie en een sterke financiële basis is Krone de ideale partij om ECR’s business model te waarborgen.”

Met de overname van ECR Solutions wil Krone zijn digitale service aanbod vergroten. Het doel is om betere software voor klanten te ontwikkelen en aan te bieden. Dit is niet alleen voor de transportsector: Krone ziet ook mogelijkheden in de markt voor agrarische machines. Ook hier speelt fleet management een toenemend belangrijke rol.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties