Het Bremmer Transportcollege uit Hazerswoude heeft onlangs de eerste elektrische Volvo FH Electric-lestruck in gebruik genomen.

“Wij werken veel voor overheidsinstanties, zoals gemeenten en provincies. Waar voorheen kwaliteit en prijs leidend waren in de rijopleiding-tenders, staat nu vergroening bovenaan. Met de aanschaf van deze Volvo FH 4×2 Electric-trekker, zijn wij de weg ingeslagen naar ‘groen’ opleiden”, zegt Wout Bremmer, directeur van Bremmer Transportcollege. “Via de Rijksdienst voor het Wegverkeer en het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) hebben wij begrepen dat wij de allereerste elektrische lestruck van Nederland en misschien zelfs ter wereld in gebruik hebben genomen”, zegt Bremmer trots.

De Volvo FH Electric wordt als trekker-oplegger ingezet voor de CE-rijopleiding, Code 95-nascholing en zal uiteindelijk ook voor LZV-opleidingen worden ingezet. “Een nieuwe generatie chauffeurs wordt bij ons opgeleid. Het is goed om hen dan meteen kennis te kunnen laten maken met een elektrische aandrijflijn.”

Reacties

“De leerlingen reageren enthousiast als ze met de Electric mogen lessen en ook in onze omgeving wordt er goed op onze nieuwe lestruck gereageerd. Voor de bewoners van de wijken waar wij doorheen rijden is het een verademing”, aldus Bremmer.

“Bij de Code 95-nascholing krijgen we natuurlijk ook chauffeurs in de truck die sinds jaar en dag diesel rijden en er aanvankelijk sceptisch tegenover staan. Maar tot nu toe is geen enkele chauffeur na de praktijkdag nog negatief over het elektrisch rijden. Ook zijn er nu al leerlingen van de rijopleiding die expliciet vragen om lessen op de Electric. Volgend jaar willen we ons wagenpark uitbreiden met een elektrische Volvo-bakwagen, zodat we de C-rijopleiding ook uitstootvrij kunnen aanbieden”, zegt Bremmer.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties