Pitpoint breidt uit in Duitsland

In eerste instantie start Pitpoint Duitsland in Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen met de exploitatie van dertien CNG tankstations. Afgelopen week werd bekend dat de Duitse overheid op elektrische auto’s vijfduizend euro subsidie verstrekt en op plug-inhybrides drieduizend euro. De oosterburen maken in totaal meer dan een miljard euro subsidie vrij. Ook werden plannen bekend om de fiscale voordelen voor aardgas (CNG) uit te breiden.

“Onze jarenlange ervaring met schoon transport en milieuvriendelijke brandstoffen maakt dat wij vanuit PitPoint perfect gepositioneerd zijn om onze ambitie waar te maken, namelijk om een belangrijke speler in clean fuels in Noord-West Europa te worden”, zegt Erik Kemink, CEO van Pitpoint. 

Pitpoint Duitsland heeft als ambitie om op korte termijn het netwerk van ‘clean fuel’-stations fors uit te breiden. De doelstelling van Pitpoint is om 2030 100 procent schoon vervoer gerealiseerd te hebben. Pitpoint bouwt en exploiteert samen met haar partners een netwerk van tankstations en stations voor openbaar vervoer, zoals bussen, taxi’s en veerdiensten. Daarnaast investeert PitPoint in waterstofstations en netwerken van elektrische oplaadpunten.

 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3525 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *