Recentelijk heeft afvalinzamelaar en -verwerker Van Kaathoven een volledig elektrische Volvo FE-truck in gebruik genomen voor de inzameling van pmd-afval in de gemeente Meijerstad.

Wethouder Van Rooijen van gemeente Meiereijstad licht toe: “We nemen onze duurzaamheidsambitie serieus. En dat betekent dan ook dat we deze moeten doorvertalen in onze inkoop en daar de benodigde middelen voor over moeten hebben. Zoals bij de huisvuilinzameling: in het eisenpakket voor de aanbesteding hebben we partijen gevraagd vervoersdiensten zonder emissies aan te bieden. Van Kaathoven gaf invulling aan die uitdaging door als een van de eerste afvalinzamelaars een order te plaatsen voor een elektrisch voertuig.”

Samenwerking

“Eén van de koplopers worden van een duurzame vloot kun je niet alleen. Daar zit de kracht van samenwerking in”, aldus Rob Meulendijks namens de directie van Van Kaathoven. “Wij zetten het elektrische voertuig in voor huishoudelijke inzameling en werken daarin als team samen met gemeente Meierijstad, Volvo Trucks Nederland en BAS Truck Center. Ook het feit dat Volvo dit voertuig vanuit de eigen lijn produceert, wordt door ons hoog gewaardeerd. Hiermee is alle service gewaarborgd zoals bij ieder ander voertuig.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties