H. Essers werkt aan overname Meeus Group

Logistiek dienstverlener H. Essers uit Genk voert vergevorderde onderhandelingsgesprekken voor de overname van de logistieke en transportactiviteiten van de Nederlandse Meeus Group. Dat meldt Essers op zijn website.

Het gaat om de logistieke en transportactiviteiten in en vanuit Bergen op Zoom (met daarin een grote focus op chemie, inclusief gevarengoed) en de verhuisbedrijven van de groep. De onderhandelingen zitten momenteel in een vergevorderde fase, aldus Essers, die afronding van de overname voorziet voor het einde van dit jaar. “De overname past binnen het meerjarige groeiplan van H. Essers om verder fors te investeren in de geavanceerde chemielogistiek en de verdere geografische ontwikkeling van de activiteiten in Nederland.”

Groeistrategie

Concreet gaat het om een overname van de chemiecluster van de groep en twee verhuisbedrijven (acht vestigingen in Nederland, en één in Frankrijk). Met 411 medewerkers en een verwachte omzet van 57 miljoen euro voor dit jaar, gaat het om de grootste overname ooit uit de bedrijfsgeschiedenis van H. Essers, zegt het bedrijf. “De overname sluit naadloos aan bij onze meerjarige groeistrategie, waarbij we sterk inzetten op de verdere uitbouw van supply chain-oplossingen voor onze strategische klantensegmenten in Europa”, aldus Gert Bervoets, ceo van H. Essers. “In dat kader namen we eerder het Zeebrugse Huktra over en recent nog het Noors-Franse Tank Management, die beiden gespecialiseerd zijn in multimodaal transport van vloeibare chemiegoederen.”

“De overname van de Meeus Group luidt een nieuwe groeifase in. Die laat ons toe om onze warehousingfootprint in Nederland, waarbij we inzetten op grote, moderne Europese distributiecentra, fors te vergroten. Momenteel gaat het om 160.000 vierkante meter magazijnruimte, met een enorm uitbreidingspotentieel, om onze klanten geïntegreerde logistieke oplossingen aan te bieden gaande van opslag, picking en packing tot geavanceerde toegevoegde waarde diensten zoals afvulactiviteiten.”

Met de overname versterkt H.Essers ook het eigen transport- en distributienetwerk in Nederland. De vloot van de Meeus Group omvat 110 trekkers en 590 trailers en containerchassis. Er worden geen verdere financiële overnamedetails bekend gemaakt. De overname is onder voorbehoud van de finale overeenkomst en goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3308 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.