bekeken: 161 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Zeventien nieuwe DAF’s voor Van den Broek

DOMEIN:

Geplaatst op: 3 juni 2020, 09:30

Leestijd: 2 minuten

Van den Broek Logistics uit Helmond heeft opnieuw een serie DAF trekkers aangeschaft. Het gaat om een order van in totaal zeventien trucks van de CF- en XF-serie. Binnen het wagenpark neemt DAF daarmee een leidende positie in.

De order vloeit voort uit goede ervaringen met DAF en de organisatie. Het gunstige brandstofverbruik van DAF en de service en support van de dealer zijn voor Van den Broek sterke pluspunten. DAF-dealer Loven Trucks in Helmond levert de nieuwe trekkers. Het gaat om negen DAF’s CF 430 en zes DAF’s XF 480. In september dit jaar volgen nog twee DAF’s CF 430 met low deck-chassis.

“De nieuwe order is in de eerste plaats voortgekomen uit het feit dat wij ons wagenpark up-to-date willen houden”, aldus Van den Broek. “De ervaringen met de enkele jaren geleden ingezette nieuwe DAF’s zijn goed. De trekkers passen ook bij onze werkzaamheden. Bovendien hebben we in de onderhandelingen goede afspraken kunnen maken met DAF en de lokale dealer Loven Trucks. Die zit bij ons in de straat, wat ook gemakkelijk is voor onderhoud en reparaties. Voor alle trekkers hebben we een onderhoudscontract afgesloten voor acht jaar of een miljoen kilometer.”

36 DAF’s

Het wagenpark van Van den Broek Logistics bestaat nu uit 63 voertuigen. Door de jongste order stijgt het aantal DAF’s naar 36. Het betreft deels vervanging en deels uitbreiding. Van den Broek: “We rijden nu alleen nog met trucks die voldoen aan de emissienorm Euro 6. Het brandstofverbruik van DAF is heel netjes. Gemiddeld zitten wij op 1 op 3,6. Het transport doen we met name binnen Nederland, van en naar distributiecentra. De lading bestaat onder meer uit food-gerelateerde producten en gebruiksartikelen. Voor een deel gaat het om temperatuur gecontroleerd transport.”

De bestelde nieuwe DAF’s zijn allemaal voorzien van een voorloopas. “Om altijd goed uit te komen met de gewichtsverdeling, wat in distributiewerk een belangrijk punt van aandacht is. Ze zijn ook geschikt voor LZV-transport, waarmee ze veelzijdig inzetbaar zijn”, legt Van den Broek uit. De DAF CF-trekkers hebben allemaal een Space Cab en de XF-trekkers een Super Space Cab.

Montage Carcube-computers bij…Joh. van der Zand dochter van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties