bekeken: 514 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

WRR: werk van chauffeur niet mensvriendelijk

DOMEIN:

Geplaatst op: 16 januari 2020, 12:32

Leestijd: < 1 minuut

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) adviseert de regering om de economie ‘mensvriendelijker’ te maken. De raad geeft het chauffeursberoep als voorbeeld van hoe het niet moet.

“Chauffeurs zijn er nog niet als ze van A naar B moeten rijden”, schrijft de WRR. “Ze hebben te maken met agressieve medeweggebruikers, en met boze klanten en opdrachtgevers als ze te laat komen. Chauffeurs moeten dat soort conflicten vaak zelf oplossen. Tegelijk is hun vrijheid afgenomen. Er wordt sterk op toegezien waar hij of zij is en wanneer.”

Autonomie

De WRR stelt dat personeel beter functioneert wanneer er sprake is van een zekere autonomie. Maar hoewel Nederlands personeel steeds hoger is opgeleid, ervaart men steeds minder vrijheid. Onderzoek zou aantonen dat mensen liever een vaste baan hebben dan een flexibel contract. “Dat geeft ook meer betrokkenheid bij het bedrijf. In zulke organisaties wordt harder gewerkt en is sprake van meer creativiteit en vernieuwende ideeën.”

Personeel moet volgens de WRR meer grip op het eigen werk krijgen: een baan en een takenpakket moeten overzichtelijk zijn. Nu de werkloosheid laag is, zou de regering zich moeten richten op kwaliteit van werk. Dus niet alleen de meest concurrerende economie, maar ook de beste plek om te werken.

Traton: minder orders, lagere…ZF Group = check, check,…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties