Website voor werkplaatsen die tachografen ijken

De komst van de tweede generatie slimme tachograaf brengt veel nieuwe procedures en voorschriften met zich mee. Onmogelijk die allemaal uit het hoofd te kennen, redeneert VDO die daarom een online kennisbank lanceert.

De Mobility Package schrijft voor, dat alle nieuwe voertuigen op kenteken vanaf augustus 2023 moeten worden voorzien van de tweede generatie slimme tachograaf. Rob Tamse, managing director van Continental Automotive Trading Nederland: “Er was al een tijdje een vraag van vanuit de markt naar zo’n website. We komen nu aan die vraag tegemoet en bieden vanuit een praktische invalshoek diepgaande informatie over alles wat met het ijken van tachografen te maken heeft.”

DTCO 4.1 Ready

Op de site Vdo-werkplaats.nl vinden werkplaatsen alles over het ijkproces van tachografen, de producten en gereedschappen die bij ijkingen nodig zijn, een kennisbank met o.a. de Mobility Package en een historisch overzicht van alle tachografen. Ook worden de vele voordelen van de exclusieve ‘DTCO 4.1 Ready’-contracten uitgebreid gepresenteerd. Werkplaatsen die zo’n contract hebben genieten van allerlei extra voordelen, zodat ze hun ijkingen sneller en altijd met de hoogste kwaliteit kunnen uitvoeren.

Rob Tamse: “Werkplaatsen die onderdeel uit willen maken van het DTCO 4.1 Ready-netwerk kunnen zich op de site gemakkelijk (via een simpel formulier op het tabblad ‘gesprek aanvragen’) bij ons aanmelden. Onze werkplaats-accountmanager zal hen dan informeren over alle voordelen.”

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 351 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *