Voortaan digitaal aangifte doen van ladingdiefstal

De politie is per 1 juni gestopt met het telefonisch loket voor het aangifte doen van ladingdiefstallen. In plaats daarvan kunnen bedrijven digitaal aangifte doen. Op het politiebureau kan je ook terecht voor een aangifte, maar alleen nog op afspraak, meldt TLN.

In 2017 heeft de politie, mede na lobby vanuit TLN, één centraal telefonisch aangifteloket opgezet, dat het aangifte doen moest vergemakkelijken. De hoop was dat ondernemers sneller bereid zouden zijn om daadwerkelijk aangifte te doen in het geval van ladingdiefstal.

Telefonisch aangifteloket

Sinds het instellen van het loket schommelt het aantal ladingdiefstallen in Nederland tussen de 400 en 500 per jaar. Daarvan zijn jaarlijks tussen de 10 en 15 procent via het telefonische aangifteloket binnengekomen. Voor de politie is dat te weinig om het aangifteloket dagelijks bemenst te houden. Pogingen om het aantal aangiften via het telefonische loket omhoog te krijgen, zouden volgens de politie niet hebben geholpen. Het dringende advies van de politie is en blijft om in geval van een ladingdiefstal altijd aangifte te doen.

Vanaf 1 juni 2021 geldt bij van ladingdiefstal:

Bel 112 in geval van heterdaadsituaties

Doe aangifte via een telefonische afspraak via 0900-8844 op een politiebureau, of

online via https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.