Voorgenomen verhoging MRB bestelauto’s van de baan

Staatssecretaris Van Rij heeft afgelopen donderdag een Nota van Wijziging van het Belastingplan 2023 naar de Tweede Kamer gestuurd. In deze Nota kondigt hij aan af te willen zien van de aangekondigde verhoging van de motorrijtuigenbelasting (MRB) voor bestelwagens van ondernemers. Dat meldt de RAI Vereniging.

 In het Belastingplan 2023 werd nog aangekondigd dat de motorrijtuigenbelasting voor zakelijk gebruikte bestelwagens in 2025 met 15% en in 2026 met 6,96% verhoogd zou worden. De staatssecretaris ziet nu af van deze maatregel omdat hij ondernemers in deze economische omstandigheden niet wil confronteren met een verdere lastenverzwaring. Het afzien van de verhoging van de motorrijtuigenbelasting wordt mogelijk gemaakt doordat het ministerie van Financiën verwacht dat men meer inkomsten uit de BPM op parallelimport van personenauto’s zal genereren als gevolg van de recente aanpassing van de forfaitaire afschrijvingstabel.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3486 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *