Subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto’s verruimd

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) aangepast, omdat de levertijden van de meeste elektrische bedrijfsauto’s oplopen. Dit is het gevolg van productieproblemen bij voertuigfabrikanten. Om uitbetaling van de subsidie aan te vragen, hoeft de bedrijfsauto niet langer binnen vier maanden te zijn geleverd. Die periode is voor 2021 verlengd naar zeven maanden.

De aanpassing biedt een oplossing voor subsidieaanvragers die hun bedrijfsauto met vertraging geleverd krijgen. Hierdoor maken meer ondernemers kans om in 2021 een elektrische bedrijfsauto aan te schaffen. Dat geldt voor ondernemers die al een positieve beslissing op hun subsidie-aanvraag hebben gekregen en ook voor nieuwe aanvragers aan wie in 2021 subsidie wordt verleend.

Periode aanvraag uitbetaling subsidie verlengd

Deze tijdelijke verlenging geldt alleen voor zover in 2021 subsidie is verleend. Het geeft ondernemers de kans om op tijd de uitbetaling van de subsidie aan te vragen. De periode van 7 maanden gaat in op de verzenddatum van de ‘verleningsbeschikking’. Dat is de brief waarin staat dat u subsidie krijgt toegezegd. Nadat de auto is geleverd en op kenteken staat, doet u bij het Ministerie de aanvraag voor uitbetaling.

Leveringsproblemen bedrijfsauto’s

Veel dealers kunnen de elektrische bedrijfsauto’s momenteel niet meer binnen 4 maanden aan de klant afleveren, zegt het Ministerie. Dat leidde in de afgelopen periode voor sommige ondernemers al tot problemen bij hun subsidie-aanvraag. “De vertraagde levering heeft te maken met het tekort aan microchips”, aldus een adviseur van RVO. “We zijn blij met deze aanpassing. We verwachten nu voor nog veel meer ondernemers met SEBA de aanschaf van een elektrische bedrijfsauto aantrekkelijker te maken.” De verwachting is dat het chiptekort na 2021 is opgelost.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3348 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.