Slechts 2 procent MMBS geregistreerd

Sinds het invoeren van de kentekenregistratieplicht voor landbouwvoertuigen en motorrijtuigen met beperkte snelheid op 1 januari 2021 is slechts 2 procent van die laatste categorie op naam gezet. Van alle landbouwvoertuigen is 8 procent geregistreerd.

Dit meldt Diks Verzekeringen op grond van cijfers van RDW. Vanaf 1 januari 2021 geldt een kentekenregistratieplicht voor zowel motorvoertuigen met beperkte snelheid (MMBS) als voor landbouwvoertuigen. Na ruim een maand staan er bijna 2300 MMBS op kenteken en ruim 22.000 landbouwvoertuigen. Eigenaren hebben tot 31 december 2021 de tijd om het voertuig te registreren en op kenteken te zetten.

Onduidelijkheid

Diks Verzekeringen vermeld erbij dat onduidelijk is hoeveel landbouwvoertuigen er daadwerkelijk in Nederland zijn. Schattingen van Cumela, de brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra, komen uit op 200.000 landbouwvoertuigen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat uit van 85.000 landbouwvoertuigen. Een meer recente schatting van RDW komt uit op 270.000 tractoren.

Met betrekking tot het aantal MMBS komen de schattingen van Cumela uit op 20.000 voertuigen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat uit van 12000 voertuigen. RDW komt uit op 130.000 MMBS.  

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 440 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *