RAI-keurmerk voor kippersystemen

Eigenaren van voertuigen boven 3500 kilogram met een zogenoemd kippersysteem kunnen voor de keuring hiervan voortaan gebruikmaken van het KIP-Keur, een onafhankelijke keurmerk dat door RAI CarrosserieNL in het leven is geroepen.

Het is alweer het zevende keurmerk van de branchevereniging. Met al deze keurmerken wil RAI Vereniging de veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid van systemen en voertuigen waarborgen.

Slijtage

Door intensief gebruik krijgen kippersystemen te maken met slijtage. Voor het gebruik van een betrouwbaar kippersysteem is periodiek goed onderhoud en een deskundige controle daarom belangrijk. Volgens de Arbowet is het zelfs verplicht om dergelijke systemen tenminste één keer per jaar te laten keuren.

Keurmeester

Ondernemers kunnen voortaan voor de keuring van hun systeem terecht bij een erkend KIP-keuringsbedrijf. Een kaartje op de website van RAI Vereniging vermeldt er nu nog maar negen. Deze keurmeesters vallen onder het toeziend oog van TUV Nederland, die ook de opleiding tot KIP Keurmeester verzorgt. Alle bedrijven die daarvoor toestemming van een kipperfabrikant of -importeur hebben, kunnen erkend keurstation worden. RAI Vereniging verwacht dat in de toekomst per jaar zo’n kleine tweeduizend keuringen worden afgenomen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 554 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.