Duitsland: 90 miljoen voor extra parkeerplaatsen

Het Duitse verkeersministerie wil het aantal parkeerplaatsen voor vrachtwagens verder uitbreiden. Daarmee willen de Duitsers overlast door gevaarlijk geparkeerde trucks tegengaan. Hiervoor stelt het ministerie tot 2024 90 miljoen euro beschikbaar.

Voorwaarden zijn dat de nieuw te bouwen parkeerplaatsen zich binnen drie kilometer van een op- en afrit van een Duitse snelweg bevinden. Dat er minimaal 30 trucks geparkeerd kunnen worden, dat het terrein continu toegankelijk is en dat er fatsoenlijke toiletten en douches beschikbaar zijn. Ook moet er sprake zijn van omheining, markering op het terrein, verlichting en wegwijzers richting snelweg.

Uitbreiding

Duitsland telde in 2018 nog 51.600 parkeerplaatsen voor vrachtwagens langs de snelweg en nog eens 19.200 parkeerplaatsen bij Autohofen. Toch denkt het ministerie dat er in dat jaar nog een tekort was van 23.000 parkeerplaatsen in Duitsland. Minister Scheuer zegt dat hier wat aan gedaan moet worden. “De corona-pandemie heeft laten zien hoe afhankelijk we zijn van deugdelijk goederenvervoer over de weg. Een voorwaarde is dat chauffeurs bijtijds een deugdelijke parkeerplaats kunnen vinden en dat ze zich aan de rij- en rusttijden kunnen houden.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *