Truck & Trailer neemt werkplaatsactiviteiten RMOtive over

Per 1 juli a.s. neemt Truck & Trailer alle werkplaatsactiviteiten van RMOtive B.V over. De werkzaamheden worden geïntegreerd in de Truck & Trailer vestiging in Lochem. Met de overname is volgens Wensink Automotive de continuïteit gewaarborgd voor medewerkers en klanten van RMOtive.

De overdracht van de werkplaatsactiviteiten volgt na een lange periode waarin RMOtive en Truck & Trailer Lochem intensief hebben samengewerkt, zegt Wensink Automotive, dat eigenaar is van Truck & Trailer. Beide bedrijven hebben volgens Wensink veel kennis en ervaring op het gebied van wagenparkonderhoud en Rijdende Melkontvangst (RMO). Dit transport vraagt om specialisten die precies weten waar de voertuigen, het getrokken materieel en bijvoorbeeld de monstername apparatuur aan moeten voldoen. Veranderingen van inzichten, technieken en noodzakelijke investeringen in de toekomst, hebben RMOtive doen besluiten om een solide overnamepartner te zoeken. Dankzij de bestaande samenwerking met Truck & Trailer Lochem, was die snel gevonden. Naast de bedrijfsactiviteiten, neemt Truck & Trailer ook de werknemers over.

Truck & Trailer Lochem

Door de overdracht van de werkplaatsactiviteiten van RMOtive verstevigt Truck & Trailer haar positie als multimerk werkplaats voor service en onderhoud van trekkers, opleggers en RMO-pompinstallaties. De Truck & Trailer vestiging in Lochem is officieel Magyar-dealer (Tanktrailers uit Frankrijk) en daardoor bekend met RMO-techniek. Melktransport is een belangrijke sector in Nederland en België. Door de overname wordt Truck & Trailer volgens Wensink marktleider in beide landen.

Vijf jaar gelden startte Wensink met het initiatief Truck & Trailer vanuit het streven naar totale ontzorging en one-stop-shopping. Naast reparatie en onderhoud behoren ook verkoop, verhuur, lease en onderdelenvoorziening tot de kernactiviteiten. Voor de inzet in Rijdende Melkontvangst en Bulktransport heeft Truck & Trailer gespecialiseerde en getrainde monteurs in dienst die met de nieuwste technieken uit de voeten kunnen.

RMOtive In 2014 werd, kort na het wegvallen van Cosmo Trucks, RMOtive B.V. opgericht door Transport Groep Gelderland en Germo Logistiek, bedrijven die actief zijn in Rijdende Melk Ontvangst. RMOtive verzorgt het onderhoud en de reparaties van het complete wagenpark van Transport Groep Gelderland en Germo Logistiek. Ook is RMOtive servicepartner van Friesland Campina voor onderhoud en reparatie van haar datasystemen en monstername apparatuur. Per 1 juli 2021 worden alle activiteiten overgedragen aan Truck & Trailer Lochem.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.