TIP vernieuwt leveringscontract met Goodyear

Trailerservicebedrijf TIP heeft het leveringscontract met Goodyear vernieuwd voor de komende vijf jaar. Opvallend is dat dit meer over services en telematica rond banden gaat, dan om de banden zelf.

Betrokkenen schrijven dat beide bedrijven al vijftien jaar met elkaar optrekken. TIP maakt gebruik van het Goodyear Fleet Online Solutions systeem. Ook maakt TIP gebruik van Total Mobility van Goodyear en van Proactive Solutions. Hierachter staat een netwerk van 2000 bandenbedrijven verspreid over Europa.

“In 2006 was TIP een van de eerste klanten die op grote schaal met Fleet Solutions Online ging werken. Sindsdien heeft Goodyear er steeds voor gezorgd dat het systeem zo optimaal mogelijk werkt. Op die manier konden wij waarde toevoegen voor onze klanten”, aldus TIP.

Connected

Inmiddels laat TIP duidelijk blijken dat connected services cruciaal zijn om zo efficiënt mogelijk met banden om te gaan. Goodyear heeft met Fleet Online Solutions zo’n 400.000 trucks en trailers in het bestand.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3315 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.