Suez Duurzaam op de weg gecertificeerd

Afvalverwerker Suez heeft van Profile Tyrecenter Truck Europe het certificaat Duurzaam op de weg ontvangen voor zijn bandenbeleid.

Directeur Iwan te Winkel van SUEZ: “Het draait bij ons om duurzaamheid: we gaan voor het behoud van natuurlijke grond- en brandstoffen. Natuurlijk willen we zelf ook voortdurend stappen maken om duurzamer te werken. Hierbij hoort ook duurzaam bandenmanagement: het verlagen van het brandstofverbruik van de vloot en het zo duurzaam mogelijk gebruik maken van banden.”

Duurzaam

Suez heeft een wagenpark van 1100 voertuigen. Sinds 2012 wordt deze vloot door het landelijke netwerk van Profile onderhouden. De vloot bestaat uit diverse types zware trucks, aanhangers, heftrucks, shovels en kranen. Drie keer per jaar worden alle banden gecontroleerd en op de juiste spanning gezet door de monteurs. Een aantal voertuigen heeft TPMS-sensoren voor het online volgen van de bandenspanning om te voorkomen dat een voertuig onverwacht stilstaat. Als uit de wagenparkcontroles blijkt dat het uitlijnen van een voertuig nodig is, wordt dit in overleg met Suez uitgevoerd. Alle gedemonteerde banden worden naar een centraal punt in Nederland gebracht om gekeurd te worden. De goedgekeurde banden worden voorzien van een nieuw loopvlak en weer ingezet in de vloot en de afgekeurde banden verwerkt tot nieuwe grondstoffen.Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 440 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *