‘SP Tools is eigenlijk niet kapot te krijgen’

In de truckwerkplaats wordt gereedschap bovengemiddeld zwaar belast. Het Australische merk SP Tools maakt al sinds 1973 gereedschap dat is bestand tegen de hardste dagelijkse praktijk.

Partnercontent

SP Tools komt uit het land van de road trains; de vrachtwagencombinaties van zomaar 50 meter of langer. Het merk weet dus precies wat wordt gevraagd in de truckwerkplaats. SP Tools vertaalt dit in een breed gamma handgereedschap, accu- en luchtgereedschap en gereedschapskarren.

SP Tools werkt hierbij volgens hun eigen filosofie: slim gereedschap ontwikkelen dat heel blijft en fijn werkt. In België is SP Tools al enkele jaren zeer populair in de vrachtwagen-werkplaatsen. Zoals bij de monteurs van MV-Tech uit Eeklo. Het team verzorgt onderhoud, reparatie en ombouw van vrijwel ieder zwaar materieel; vrachtwagens, maar ook tractoren of graafmachines.

Eén merk voor alle gereedschap

“We hebben in het verleden meerdere merken geprobeerd. Het moment dat ik de sleutels van SP Tools vastpakte, voelde ik het gelijk. Je hebt echt iets in de hand!”, vertelt Bjorn Roegiest.

“Sinds die eerste kennismaking vernieuwen we al ons gereedschap met SP Tools. Ook omdat SP Tools speciaal gereedschap levert dat zeer specifiek is voor de truck en trailer en de heavy duty. Voor ons is het erg fijn om bij één merk voor alle gereedschappen terecht te kunnen.”

ICT Truck & Trailer Parts, één van de toonaangevende SP Tools grossiers, onderschrijft de mening van Bjorn Roegiest. De verdeler met 11 vestigingen besloot na een vergelijk tussen verschillende gereedschapmerken te kiezen voor SP Tools.

‘Probeer SP Tools zelf’

“Een buis op een sleutel zetten mag officieel niet, maar het gebeurt wel. SP Tools maakt robuuste sleutels. Ze blijven meegaan ook bij dit soort ‘misbruik’. Garantiegevallen komen zelden voor. SP Tools is eigenlijk niet kapot te krijgen”, vertelt Steven van Wassenhove van ICT Truck & Trailer Parts.

Als een klant SP Tools nog niet zo goed kent, dan is de aanpak bij ICT steevast hetzelfde. Steven van Wassenhove: “Ons advies: pak het gereedschap mee, probeer het. Als het niet bevalt of kapot gaat, dan krijg je zonder problemen je geld terug. Bijna altijd is zo’n eerste aankoop het begin van meer…”

Vanzelfsprekend geldt deze uitnodiging ook voor Nederlandse monteurs, truckdealers, -specialisten en grossiers in de truck- en trailerbranche. SP Tools Europe komt graag bij je langs met de nieuwe demobus. Voor meer informatie of een praktijktest: 038 76 000 90, info@sptoolseurope.com

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 554 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.